torsdag 2. mai 2013

Paris....

Vi har vært fem dager i Paris, og det har vært en nydelig opplevelse! Vi bodde i Latinerkvarteret, rett ved Saint Michel, et lite torg. Det var rolig og perfekt beliggenhet, både  forhold til Metro og i fin gangavstand til koselige spisesteder. Vi bodde i nest øverste etasje, hadde egen balkong og takterrasse i etasjen over. Derfra så vi "hele" Paris.
Her er undertegnede foran Triumfbuen.
På toppen av Eiffeltårnet, wæh....
Noe av utsikten fra takterrassen vår. De to første dagene hadde vi 25 varmegrader og skyfri himmel. Ble solbrent....




Vi spiste franske spesialiteter som froskelår og makroner. Foretrekker det siste! Fredagskvelden gikk vi på legendariske "Lipp", Hemingways spisested i Paris. En helt spesiell opplevelse som anbefales!

Vi tok en dagstur til Versailles, det MÅ du gjøre om du er i Paris mer enn et par dager. Bildet er fra "Speilsalen".
 
Selvsagt ble det shopping, Gap, Banana Republic og selvfølgelig Abercrombie & Fitch er mine klesshoppingtips, alle ligger på Champs-Elysees. På bildet under, ser du inngangspartiet til Abercrombie, butikken som er en opplevelse enten du handler eller ikke. Og et lite "must" om du har store barn i huset...!
Sacre-Coeur, med utsikt over hele byen. Jeg er glad vi ikke bodde i Montmartre-området, det var ikke bohemsk som det blir beskrevet, bare "slitent", synes jeg.
Ellers besøkte vi Notre-Dame og Lovre. Det ble ingen interiør tur denne gangen...,vi brukte mest tid på severdigheter og lange måltider.
Og.....
Thi-hi
 



5 kommentarer:

Audhild sa...

Takk for titten :)
Mye gode minner fra fine Paris!!
Og det så og hørtes helt herlig ut med den herlige temperaturen!!!

Pittelitt spent på om vi får se innholdet i posen på nederste bilde ;) hehe

God fredag! Snaaart helg ;)

Jorunns hobbyblogg sa...

Så fine bilder fra flotte Paris, vi hadde nyttårshelgen der, og bodde faktisk i Montmatre, det var ekkelt nabolag, men fint hotell ...var vår første Paristur, så vi hadde ikke peiling ... uansett ikke vanskelig å kose seg i så spennende by.
takk for titten :-)
Jorunn

Anonym sa...

Høres ut som dere har hatt noen herlige dager:)
Kjempe kos å få se bilder av vakre Paris:)
Ønsker deg en herlig helg
Klem Merete

mette sa...

Herlig! Jeg har til gode å oppleve Paris med god tid. Husker best Sacre Coeur med flott utsikt! Ferie er godt påfyll av energi. Velkommen hjem! Nå erklærer vi vel at våren er her vel?

Lynetmor sa...

Hei, så fint dere har hatt det :-) Ha en flott helg :-)