torsdag 24. juni 2010

Tårevått farvel...

I går var Tinius sin siste dag i barnehagen. Alle guttene har vært i samme barnehage, så for meg ble det mange tårer og vemodige tanker i går...Jeg gråt så mye at jeg bare måtte gå ut....Solgry barnehage ligger i et ca. 250 gammelt hus,så sjarmerende vakkert som bare et så gammelt hus kan bli.

 Klippet dette fra nettet:  Idag eies denne stolte 1700 talls bygningen av Frelsesarmeen som driver barnehage her under navnet Solgry. I tidligere tider var det hovedsetet til Niels Carlsen – den legendariske forretningsmannen som i tur og orden skjenket byens innbyggere Drøbak kirke (1776) – Hospitalet (1793) og Almueskolen på Torget.

Så her er det mye spennende historie. I tillegg har barnehagen fantastisk beliggenhet, ikke mange meter fra stranden. Skogen og sjøen har vært mye brukt og har gitt læring for livet.

Hvorfor jeg gråt? Guttene har hatt fine år her og vi har vært så glade i barnehagen alle fem. Så blir da barnehageslutten også et symbol på at småbarnsårene er forbi...og DET er for meg veldig vemodig. Kristoffer var 4 da han begynte i barnehage, Elias og Tinius 2, så jeg har hatt mange fine år hjemme sammen med de. Allikevel..årene har gått så fort....

Mange sier "så deilig at de blir større!" men jeg vil bare stoppe tiden litt jeg...

Nå skal vi nyte en lang og deilig sommer sammen og i august vet jeg jeg har en STOLT førstklassing som er SÅ klar, mye mer enn mamma'n sin.....

41 kommentarer:

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Mange klemmer og et trøstende klapp på skuldra! ;)
Skjønner godt at du synes det er vemodig. Jeg syntes det var så trist at ungene skulle begynne i barnehagen i mars i år (da var de 2 år). Jeg tenkte at da var "babytida" over... Nå er både vi og guttene superfornøyde med barnehagen og jeg gruer allerede for neste etappe, nemlig skolestart! Det går seg vel til både for oss og for deg! ;)

Forresten: har du nok Ole Brum stoff til å sy enda en vimpelrekke til meg? Guttene skal få hvert sitt rom nå i løpet av sommeren og det er jo for trist at bare en skal få ha vimpel... :)

Kristins Hus sa...

Huff ja.... skjønner hva du mener.
Fikk min siste for tre år siden, 37 år gammel. Og, for en gave!! Tenker på det ofte, at vi er så heldige som fikk den siste lille gromsingen.. ;-)
Og nå er han tre år, og gjør alt det storebror gjør:-) Baby-og småbarnstid er for alltid over:-(
Men, det er en tid for alt!! Og når man runder 40 er det kanskje på tid for noe annet;-)
For en fin barnehage, kan tenke meg det er vemodig å "slutte" der ja! Typisk, at vi mødre henger litt etter barnas utvikling.. :-)
ha en fin dag
Kristin

@afjo72 sa...

For en flott plass! Så heldige dere er som har hatt en så fin barnehage. Men jeg skjønner jo at det er litt vemodig da - kanskje mest for mor ;o)

Du får bearbeide og motivere deg gjennom sommer'n ;o))

Ha en flott torsdag!

Christina Mari sa...

Uff ja,skjønner deg godt. Kan tenke meg det blir vemodig for meg å når den tid kommer,men heldigvis har snuppa enda noen år igjen (som uheldigvis går litt for fot). Har også løst å stoppe tiden,hadde det bare gått.
Ha en vidre fin dag!
Klem fra Christina

lisje astrid's husblogg sa...

Hei♥
Forstår godt at det er vemodig!

Vår store pie har no gått ut av barnesteget og er klar for ungdomsskulen!
Hjelpe meg!Det er skummelt!

I tillegg så slit eg med tanken på at lisje skatten skal no starte i bhg..Han har levd livets gode dager heime ilag med mormora(2dagar)mammaen sin (2dagar)og pappaen sin i ein dag...

Han er vår siste lisje...Og det er så vemodig å tenke på at det første 1 1/2 året er forbi..
Føler at eg hat tviholdt på tida,men så har den gått så fort likavel!
Men,kvar alder har sin unike sjarm♥

Eg likte sååååå godt verandaen din!
NYDELEG!
Så vakredetaljar i skjønn forening♥
Å med den tynne gardina...Ah! I LIKE!

Her har vi også den gode lange skuleferien♥

God torsdag kjære gode deg♥

Kklem frå Astrid:)

Jannicke sa...

Skjønner deg så godt, kjære Anette!! Jeg vil også gjerne stoppe tiden, og tenk : min yngste er hele 11 år! Og eldste 16 år, og om en uke drar hun på 3 ukers språkreise til England! Gjett om det blir tårer da!!
Samtidig så er dette livets gang... og det er jo også godt å se ungene vokse til som små selvstendige individer.. det gir også lykkefølese, så det er de tankene du får gripe fatt i.. :o)

Snakket med min kusine i går, som hadde mottatt en vimpelrekke av deg (i forbindelse med datteren sin 3 årsdag). Hun var SÅ fornøyd!

Takk for hyggelig hilsen til meg :o) Er du på disse kanter, så er du mer enn velkommen :o)

Ha en flott dag!

Klem J.

Godt Isolert ♥ Victoria sa...

Ikke stress med vimpelen! :) Tror det er mest mammaen som er opptatt av den så småguttene blir nok ikke å tenke at det er urettferdig om den ikke er klar når rommet er malt. ;)

Koselig at du blir med på giveawayen min!

Klem

jannes hobbykrok sa...

Skjønner så godt hva du mener!
STOPP tiden,jeg vil av!!!
Min yngste pjokk begynner også på skolen til høste,og er mye mer klar for et enn både gubben og meg!
Men som du sier!Vi har en lang deilig sommer å kose oss sammen på,og husker jeg rett,er det lov å virkelig kose seg med store skolegutter og ;O)
Klem,Janne

Hverdagen vår sa...

Ble trist jeg også, er sant Anette noen ganger så skulle man virkelig ønske tiden stoppet opp litt, og ser ikke frem til minsten sin siste dag nå har jeg 1 år til å forbrede meg på men vemodig vil det absolutt bli-

Så fin barnehage og helt sikkert mange flotte "tanter"

Jeg håper nå at sommeren kommer snart atter en dag med overskyet vær men,men huset får få en runde da

Ha en flott dag videre

Klem

Fjordheim sa...

Ja det er noen milepæler i livet som en merker ekstra godt. Rart når ungen blir så store.
Jeg måtte inn på frelsesarmeens sider å lese litt mer om dette stedet. Det var litt av et hus. Har selv jobbet på et av fa's barnehjem for mange år siden.
Var også innom på Nordstrad ei uke en gang som en del av folkehøyskolens opplegg. Litt av et hus det også.
Lykke til med bare store unger, og ha en flott sommer :)

Anonym sa...

Uff ja , får frysninger av innlegget ditt...
Føler virkelig med deg!
Jeg går og gruer meg for at Mille skal begynne i barnehagen i august..!
Men vi mammaer tåler det vel..;-D
Ha en fin dag Anette,
klem Hege.

mammaKine sa...

Uff, det kan jeg skjønne. Min gutt er snart 8mnd, og det føles ikke sånn. Tiden flyr. Men det er godt du har fått være hjemme noen år. Nyt tiden. Og det er vel stas med skolegutt også :-)
Ha en fin torsdag :-)

Berit T sa...

Ja det er en tid for alt, og tiden går så altfor fort. Det var en nydelig plass å ha barnehage, og umgene har nok mange gode minner herfra.
Nå er det en ny etappe i livet, og en henger med så godt en kan. Travelt med unger i skolen og alt som følger med. Kjekt er det å se utviklingen og hvilke interesser de får etter hvert.

Koselig sted på loftsterassen hos deg, og slappe av når ungene sover, nyte utsikten og bare være der.
Ha en fin sommerdag.
Klem.

beate sa...

for et flott område barnehagen ligger i! skjønner godt at det er vemodig.

ønsker deg en fin dag

klem beate

Solveig (Svingenslillehus) sa...

Hei GODE Anette!!
Jeg får en tåre i øyekroken av innlegget ditt!
Jeg skjønner så godt hva du mener, om et år er det meg som har en skolegutt, skjønner ikke hvor tiden er blitt av!! Skulle ønske det har gått ann å stoppe tiden å NYTE litt mer!!

Flott barnehage, som dere har mange gode minner fra!

Ha en fin Torsdag, snuppa!
Kos dere med sommerferie!

Klem fra Solveig!

Anonym sa...

Du kan jo få låne Mille, om du trenger en liitt mindre og kose på;-D
Ha en fin helg og kos deg!
Klem, H.

Elis@beth sa...

HUFF!

Ble nesten lei meg da jeg leste innlegget ditt! Håper du har det bedre og tenker at sånn er livet! Ungene blir store enten vi vil eller ikke-jeg er ikke klar for store unger for å si det mildt! Elsker og dille og dalle emd de så må nok bare kose meg med det så lenge jeg får lov!

Stor klem♥

Magdalena sa...

må si dette var et vakkert innlegg..
goe klemmer,magny

verdens heldigste mamma sa...

Hei Anette !! :)

Du er ikke alene om og syns at tiden går alt fort fort!! Jeg er også en sånn person som på en måte gruer meg til neste akt. Ikke fordi jeg er selfølgelig glad at de blir større og klokere, flinkere oppegående barn. Men nettop fordi det da går fortere til de syns at mamma er en "orntli tulling" eller flytter hjemmefra. Jeg vet at jeg blir en av de som sitter der og tenker ; "HVor blei av alle årene ?? Hvor blei tiden av hvor vi var alle 4 oppi senga og man nesten ikke kunne snu seg i redsel for å vekke noen?? Våken netter, slitsomme argumenter ( de er det NOK av her, har en Albert Åberg i hus " Jeg skal bara... Jeg gjorde det bare fordi ... "

Men jeg kommer til å savne det så veldig veldig!! Slutten på fasene er veldig vemodig og jeg skulle ønske tiden sto stille littegranne ..

Men sånn er det ikke! Vi får heller passe på å nyte hvert eneste minutt, som jeg er helt sikker på at dere gjør i sammen hver dag, og ihvrtefall i ferien.

Kos dere masse og ha en hærlig god sommer ferie !! Alle mann :)

God klem til deg :)

Marta - livet på landet sa...

Huff.... fikk klump i halsen av dette, jeg...
Jeg er akkurat lik selv. Synes så fort at ting blir vemodig.
Da vi flyttet for snart et år siden, måtte jo Mathias slutte i barnehagen. Han hadde gått der et år, og jeg var ikke en gang fornøyd med den. Likevel gråt jeg da vi gikk derfra siste gangen...
Det er noe med at man vet at en epoke er over, og aldri kommer tilbake.

Forstår godt at du gråt, og det forstår nok de som var der også:)

Du skal se at når du får det litt på avstand så kjennes det ikke så trist lenger.
Og det blir helt sikkert spennende med skolestart!
Men det er uansett leeeenge til!
Vi skal jo ha en lang og flott sommer først!
Der tiden stopper litt opp og gir mulighet for å skape gode minner sammen:)

Stor klem til deg!

Mitt hvite hus sa...

For et utrolig vakkert sted dine barn har fått være disse årene... så heldig du har vært som har fått oppleve dette flotte stedet...


skjønne at dette er en vemodig dag... en epoke er over...og en ny starter..

Vær glad dine barn har fått med seg dette...

varme klemmer Kerstin

salige lavendel sa...

Kan skjønne at det er litt vemodig. Det er noe med kapitler som avsluttes...Herlig sted å ha barnehage, ved både skog og sjø. Kan jo ikke bli bedre for verken barna eller de ansatte da! Og ja, Hilde var heldig, det var ikke mange minuttene kjolen hadde ligget på bloggen før den var Hilde sin.Jeg hadde håpet å danse meg inn i den selv, men den strammet litt vel mye enkelte utsatte steder...så jeg er en smule misunnelig =)

Hasigamas mamma sa...

Det var en vakker barnehage!
Du får nyte sommeren sammen med barna, ta vare på øyeblikkene og hverdagen og lagre dem i minnet for alltid!
Riktig god sommer!

H elle K sa...

Skjønner deg ogdt, det er litt vemodig når minste mann plutselig er stor og skal på skolen..
Ha en flott helg og nyt sommeren(om den kommer tilbake) Surt i dag.
Klem Kristin

ENGEL sa...

åååh,som jeg kjenner meg igjen.Jeg har ei som som begynner på skolen neste høst og kommer sikkert til å gråte villt og uhemmet!At man er ferdig med småbarn er godt,samtidig ufattelig trist.og jeg skulle også stoppet tiden litt nå...
Jeg satser på at neste epoke er like innholdsrik og spennende og følge med på,men barnehagen er spesiell.Glad for at jeg holder på å utdanne meg til førskolelærer,slik at nettopp jeg får dele dagene med herlige småttiser!!Ha en strålende aften!

Karen i hagen sa...

Da eldstedattera nå var på førskoledag, ble jeg bare stående og se på alle de mødrene jeg var i barselgruppe med. Og jeg tenkte at på en eller annen måte så må noen ha regnet feil på tiden, for jeg følte det var i går vi gikk med store mager og ventet på de små.
Men heldigvis er det enda noen år med koser og klemming... Men det går så fort.
Synes det er helt OK å grine litt når en tenker på det...

Hannes favoritter sa...

Søte deg!

Skjønner så godt at du gråt! Det er jo slik vi mammaer er skapt!! Min gutt begynner også på skolen i august, og han er mye mer klar enn det jeg er...

Klem fra Hanne

Crinoline sa...

Hei,Anette.Forstår deg veldig godt.Tiden går så alt for fort.Datteren vår er allerede ute av redet,man venner seg til det etterhvert.Klem

ANETTESHUS.COM sa...

Ååå, ja det er både vemodig, trist og rart når de søte, små slutter i barnehagen .... Min yngste er også skolegutt til høsten. Jeg skulle gjerne stoppet tiden litt, jeg også;) De blir så alt for fort store ...

Klem klem
Anette:)

Anno 2009 Hjem og sånt sa...

Ååå, skjønner deg så altfor godt altså. Alltid trist når en epoke er slutt. Vi (spes. jeg) syntes det var utrolig vemodig og trist da eldstemann sluttet i bhg i fjor. Nå er det liksom greit. Har jo to til i bhg... Mellomste blir førskolebarn til høsten og blir skolejente neste år. Minstejenta slutter på småbarnsavdelingen og begnner på stor avdeling.. Det er VELDIG rart og trist. Vi har nemmlig hatt barn på denne småbarnsavdelingen sammenhengende siden 2004.. Nå er det slutt.. Huff huff. Det blir rart...Men har hedigvis enda noen år igjen i denne bhg da...;). Men, det hadde ikke gjort noe om tiden kunne stå litt stille iblant;)

Fin bhg barna dine har gått i da. En bhg med en historisk bakgrunn er ikke mange som opplever vil jeg tro.

Håper du fikk vasket skikkelig ned i dag da. Deilig å ha tid til å få gjort skikkelig rent iblant. Jeg skal ta ibruk helgen og få vasket litt ned her. Kjenner jeg ungene rett, så får jeg nok litt "hjelp" til dette hehe.

Ha en fin kveld;)

Klem fra Marilinn

lavendel mio sa...

For et nydelig sted!
Helt enig årene fyker avsted...dette er ikke jeg klar for heller.
Minstemann skal begynne i første klasse til høsten. Å ja, han er klar som bare det, vil kjøpe sekk NÅ:)
Prøver å holde igjen litt:)...nå koser vi oss på ferie, bare gjør det barna vil, for plutselig vil de ikke være med lenger ( 17 åringen ville være med i år også:)
Er alle med har mor det bra:))
Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

atinybitofheaven sa...

naaaw- så rørende ♥

Forstår godt at tårene kom jeg- men her kommer som regel tårene altfor fort alltid ;)

Ha en nydelig helg:) gode klemmer

Min stil sa...

Åååh, jeg skjønner deg godt jeg. Vemodig det der.
Trøsteklæmmer fra meg.
:) Susanne

Christine Louise sa...

Jeg er så enig med deg Anette.. Jeg vil også stoppe tiden litt.
Mathias har en uke igjen i barnehagen. Så er det slutt her også :((
Min lille gutt er blitt så stor. Vi må bare nyte tiden sammen..
Skolegutt til høsten..

Klem fra meg..

(eddas) sa...

Ja..det er nok litt vemodig kan jeg tenke meg...og årene går fryktelig fort Anette..det kan jeg skrive under på:)Det var noen tårer som falt mellom elevne i 10 klasse når de hadde avslutning nå og....en ny epoke i livet starter...
hold på tiden Anette.....:)
eddaKlemmer til deg...

Helena, The Swenglish Home sa...

Jag känner med dig och förstår känslan av vemod när barnen passerar vissa milstolpar. Att ni dessutom har haft ett så fint dagis gör det hela ännu svårare, kan jag tro. Min lille fyraåring börjar ju skolan (!) till hösten, och det är MYCKET svårt att förstå!

Har just läst ikapp lite hos dig och ser att dina vimplar blivit mediakändisar nu - stort grattis! SÅ roligt för dig!

Och er FINA altan, men en utsikt som jag blir alldeles vimmelkantig av. Jag har en stor förkärlek för vatten, och er utsikt är som en dröm!

Önskar dig allt gott och en skön och varm midsommarhelg,
kram, Helena

Anette Willemine sa...

Skjønner bare så veldig godt hvordan følelsen er. Jeg tror Oslofjorden steg med noen cm den dagen minstejenta tok farvel med barnehaven. Det var sannelig godt at vi hade en lang sommer å forberede oss på. :o) Nå er hun blitt 11 og skal begynne i 6. klasse til høsten. Jeg vil stoppe farten på livet. Det går alt for fort! Jeg kan dessverre ikke trøste deg å si at det blir bedre når barna blir større. Å gå ut av barneskole, ungdomsskole og videregående skole er like tårevått her i gården. Men, det er en ting som vokser og vokser: den stolte følelsen man får av barna sine. At de klarer seg bra og går videre i livet er en stor glede for meg som mamma. Vi som mammaer er verdens heldigste som kan få følge barna våre et stykke på veien sammen. Siden kan vi bare være der og heie på sidelinjen.
Ønsker deg og dine en deilig sommerhelg!

Sommerklem,
Anette Willemine

Missfryd sa...

Det er mange følelser som kommer når èn epoke er over og en annen snart skal begynne:-) Tenk på meg hvor min "lille" gutt nettopp er ferdig med grunnskolen!!
Ønsker deg en super helg!
Klem Ingrid

Sologbolig sa...

Hei. Slike milepæler er ofte vedmodige. Og så syns vi jo at åra går så altfor fort og vil gjerne holde igjen. Mine tre barn er voksne, og når eg tenker tilbake så syns eg at barne- og ungdomstida gjekk så altfor fort, plutselig var dei voksne og trengte oss ikkje så mye lenger !! Siden våre barn er veldig tett ( tre stykker i løpet av 3 år !!), så "forsvann" jo alle på ein gang og vi satt aleine tilbake. Helgigvis har vi ein kjær og felles hobby i reisingen vår. Nå blei det dessverre ikkje Drøbak på oss denne gang, noe jobboppdrag kom i veien, men vi fikk oss to dager i Tønsberg. Kom heim i ettermiddag, glad og fornøyd. Nå får vi kose oss heime i helga. God helg og klem fra Sigfrid

Tulip sa...

Ny epoke i livet venter for minstemann...og mamma!
Tenker det blir greit med skolestart etter ferien, men hyggelig at du setter pris på barnehagen!
(*Kremt* fra meg som jobber i barnehage selv! thihi)

Anonym sa...

NATTA, fniis!
- smask;-D